Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on mrt 5, 2015 in Kaas, Zuivel | 0 comments

Ontmoet de boer en proef Cum Laude

Ontmoet de boer en proef Cum Laude

 

Cum Laude is de landelijke verkiezing van de lekkerste Boerenkaas en andere kaas / zuivel van de boerderij: dé smaakwedstrijd voor zelf-zuivelende boeren. Op zaterdag 4 april kan heel Nederland persoonlijk kennismaken met de Cum Laude winnende boeren van 2015 en hun producten. Als klap op de vuurpijl kiest een kinderjury uit de Cum Laude winnaars hun favoriete door boeren gemaakte kaas. Van 12.00 – 14.00 uur ben je van harte welkom bij Boer en Goed op het Recreatief Transferium te Zoeterwoude (Groene Hartplein 4). En natuurlijk ook bij La Place, op dezelfde locatie.

Het lijkt nog ver weg, maar zet het al vast in je agenda: deze informele, smakelijke en gezellige happening. Je proeft de winnende producten en kan een praatje maken met de boer(-in) van jouw favoriete winnende boerenboter, -karnemelk, yoghurt of kaas. Zo hoor je de persoonlijke verhalen van de boeren en boerinnen die de makers zijn van de winnende producten. Voor de lunch haal je natuurlijk een lekker broodje met Cum Laude kaas bij La Place.

Een fotopresentatie geeft je een kijkje achter de schermen van de beide juryrondes op 16 en 17 maart a.s: in de eerste ronde beoordelen professionele kaaskeurmeesters de deelnemende kazen, in de tweede juryronde bepalen smaakdeskundigen welke producten zij het lekkerst vinden. De resultaten van beide juryrondes samen bepalen de Cum Laude winnaars die op 19 maart bekend worden gemaakt en die je op 4 april in Zoeterwoude kunt ontmoeten. Er zijn onder andere prijzen voor de lekkerste boerenboter, boerenkarnemelk, boerenyoghurt, Goudse Boerenkaas, Boeren-Leidse kaas, kruidenkaas en geitenkaas van de boerderij.

Op 4 april kiest een kinderjury bij Boer en Goed onder de professionele leiding van een echte kaaskeurmeester uit de winnende kazen welke zij de allerlekkerste vinden: kiezen ze voor de winnende Goudse Boerenkaas, gemaakt in 2014? Of is de Boeren-Leidse kaas hun favoriet? Misschien kiezen ze wel voor de winnende oude Goudse Boerenkaas, gemaakt in 2013. Of vinden kinderen juist de Cum Laude geitenkaas of een kruidenkaas de allerlekkerste kaas van Nederland?

Volg ons op Twitter (@boerderijzuivel, #CumLaudeNL), ‘like’ ons op Facebook  (boerderijzuivel.nl) en volg het nieuws hier op deze website voor meer informatie over de Cum Laude verkiezing.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *