Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu
Nieuws

Nieuws

Registratieformulier Cum Laude Awards Zuivel & Zachte Kaas 2018

Posted by on aug 29, 2018 in Nieuws | 0 comments

Registratieformulier Cum Laude Awards Zuivel & Zachte Kaas 2018

Beste zelfzuivelaar,

Hierbij wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan de Cum Laude Awards Zuivel en Zachte Kaas 2018. Alleen middels het invullen van onderstaand deelnameformulier kunt u zich vanaf 15 augustus tot en met 15 september aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging hiervan via het email adres wat u ingevuld heeft. Het inzenden van uw zuivelproducten vindt plaats op 27 en 28 september. Het keuren is op 1 oktober; de prijsuitreiking op 1 oktober in Houten tijdens de vakbeurs Foodspecialiteiten http://www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl/. Voor meer informatie over aanmelden kunt u contact opnemen met Cees Slob.

Registratie Cum Laude Awards Zuivel & Zachte Kaas 2018

Met vriendelijke groeten,

Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Cees Slob

Telefoon: 06 12621693

Cum Laude Awards 2018

Posted by on jan 16, 2018 in Nieuws | 0 comments

Cum Laude Awards 2018

 

Foto album regionale kaaskeuringen

Posted by on nov 13, 2017 in Nieuws | 0 comments

Foto album regionale kaaskeuringen

In heel Nederland worden elk jaar diverse regionale kaaskeuringen gehouden. Boeren die zelf hun melk verwerken tot de mooiste eigen bereide  zuivelproducten kunnen in hun regio meedingen naar mooie prijzen. Uiteraard ontbreekt een dosis gezelligheid niet op een dergelijk evenement. Hierbij een foto impressie van Hoornaar 2017 waarnaast professionele keurmeesters een heuse kinderjury aanwezig was!
     

Uitreiking Cum Laude Awards Zuivel en Zachte Kaas 2017

Posted by on sep 27, 2017 in Nieuws | 0 comments

Uitreiking Cum Laude Awards Zuivel en Zachte Kaas 2017

 

 

Winnaars Cum Laude Awards Zuivel en Zachte Kaas 2017

 

Meer dan 30 boerderijen en ambachtelijke zuivelaars deden mee aan de Cum Laude Awards voor Zuivel en Zachte Kaas. De lekkerste producten werden gekozen in 8 categorieën. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders. Er werden meer dan 80 zuivelproducten ingezonden door de 34 bedrijven!

De zuivel en zachte kazen zijn voor deze wedstrijd bijeengebracht door kleinschalige bereiders, zonder of met eigen vee, en met of zonder verhitting van de melk EN altijd speciaal vanwege de ambachtelijkheid. Een unieke kans voor fijnproevers om hun hart op te halen in Nederlandse ambachtelijke zuivel én zachte kaasjes.

In 8 categorieën kennen officiële keurmeesters van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders gouden, zilveren en bronzen medailles toe. De hoogste Gouden score is winnaar van de categorie. Op Dinsdagavond 26 september was de prijsuitreiking.

  • Winnaar Yoghurt is Weerribben Zuivel uit het dorpje Nederland met 100 punten!
  • Winnaar Hangop en Griekse Yoghurt is Zuivelboerderij Rofmeddow uit Oudewater met 96.5 punten!
  • Winnaar Boter is Boerderij De Morgenstond van Maatschap Heemskerk uit Oude Ade met ook 100 punten!
  • Winnaar Karnemelk is de Ambachtshoeve uit Raamsdonk, met 99.5 punten.
  • Winnaar Verse Kaas is Kaasboerderij De Westplaat uit Sommelsdijk van fam. Van Schaik met 94 punten.
  • Winnaar Zachte Kaas met Witschimmel is gewonnen door Doetie Trinks van Doetie´s Geiten uit Jubbega, helemaal in  Friesland met 96 punten.

Bij Zachte Kaas met blauw schimmel en Zachte Kaas met rood bacterie waren er was er geen goud gescoord, en is er ook helaas geen winnaar aangewezen. Deze producten zijn nog zeldzaam in Nederland, dus hier liggen nog kansen.

 

Op https://www.boerderijzuivel.nl/uitslagen-cum-laude-awards-zuivel-en-zachte-kaas-2017/ vindt u de winnaars op een rij.

 

Toelichting categorieën:

Ad 1.1 Yoghurt moet vol en naturel zijn.

Ad 1.2 Hangop en Griekse yoghurt zijn niet gestremd. Anders is het verse kaas.

Ad 1.3 Boter moet ongezouten zijn.

Ad 1.4 Karnemelk is gekarnd.

Ad 1.5 Verse kaas is ook kwark.

Ad 2    Zachte kaas is niet geperst, en (oppervlakte) gerijpt.

 

De details op een rijtje:

Tijdens de gehele www.foodspecialiteitenbeurs.nl in Houten (26 en 27 september) kunt u de ingezonden zuivel en zachte kaas proeven.

 

Informatie over de wedstrijd:

Irene van de Voort, Voorzitter Bond van Boerderij-Zuivelbereiders 06 123 62 806.

www.boerderijzuivel.nl.

Lisette van der Burg, boerderijzuivelaar 06 361 449 34

Astrid Dal, boerderijzuivelaar 06 235 476 50

Christine Wipfler, boeren zachte kaas maker 06 204 29 052

Huig van de Graaf, ambachtelijk bereider zachte kaas 06 28 777 382

En de winnaars kunnen natuurlijk ook gebeld!!

 

Op https://www.boerderijzuivel.nl/boeren/cum-laude-2017/ kunt u het wedstrijdreglement vinden.

Fotoalbum Cum Laude 2017

Posted by on mrt 29, 2017 in Beeldbank, Nieuws | 0 comments

Fotoalbum Cum Laude 2017

Uitreiking Cum Laude Awards 2017

Posted by on mrt 28, 2017 in Nieuws | 0 comments

Uitreiking Cum Laude Awards 2017Trotse winnaars van de lekkerste kaasverkiezing van Nederland
Wat een schitterende lentedag was 27 maart voor de lekkerste verkiezing van Nederland: de Cum Laude Awards 2017. Het prijzenfeest voor de allerlekkerste boerderijkazen van dit jaar vond plaats in het zonovergoten fort Wierickerschans in Bodegraven. De meest bijzondere kazen, uitsluitend gemaakt door zelfkazende boeren, werden geproefd, gekeurd en bekroond. De uitreiking ‘s avonds was een groot feest, in een volle zaal want er was een flinke opkomst voor deze verkiezing.

Cum Laude Kaas is de allerlekkerste
Smaken verschillen en dat geldt zeker voor kaas. Daarom zijn er maar liefst 22 categorieën, van jong tot oud en van allerlei makelij. De kazen lagen mooi uitgestald in het daglicht rondom een grote tafel waaraan wel heel speciale gasten plaatsnamen: de kinderjury. De kinderen zijn van tevoren getraind in het professioneel keuren van kaas en ze namen hun taak uiterst serieus. Ook het publiek kon de kaas proeven en een stem uitbrengen. En natuurlijk zijn alle inzendingen gekeurd door een deskundige jury. Zo zijn er een mooie selectie smakelijke winnaars gekozen die de eretitel van Cum Laude kaas 2017 mogen dragen.

Een ode aan de echte boerderijkaas
Boerderijkazen worden nog echt ouderwets volledig op de boerderij gemaakt, een oer-Nederlandse traditie die best wat meer in het zonnetje gezet mag worden. En dat gebeurde dan ook letterlijk en figuurlijk tijdens de Cum Laude Awards, een evenement georganiseerd door de Bond van Boerderijzuivel-bereiders, met als hoofdsponsr CSK Food Enrichment. De avond kende veel hoogtepunten, met blije boeren die hun harde werk bekroond zagen worden met Goud. Maar het leukste was misschien toch wel dat de aanwezige kaasliefhebbers samen werden verleid tot het luidkeels zingen van het kaaslied, een terechte ode aan het vak, recht uit het hart.
Zie hier de uitslagen.Cum Laude Awards 2017

Posted by on jan 12, 2017 in Nieuws | 0 comments

Cum Laude Awards 2017


Receptkaart juli: aardbei – meloen salade met jonge Boerenkaas

Posted by on jul 4, 2016 in Nieuws | 0 comments

Receptkaart juli: aardbei – meloen salade met jonge Boerenkaas

Ook voor de receptkaart voor juli kozen we weer voor een recept met Boeren graskaas. De heerlijk zachte en romige Boerenkaas combineert verrukkelijk met de veldsla en het zomerfruit, de geroosterde zonnebloempitten zorgen voor een lekkere bite.

(meer…)

Receptkaart juni: gevulde courgette met Boerenkaas

Posted by on jun 1, 2016 in Nieuws | 0 comments

Receptkaart juni: gevulde courgette met Boerenkaas

Voor de receptkaart voor juni kozen we natuurlijk voor een recept met Boeren graskaas! De courgettes worden gevuld met risotto, tomaat, een sjalotje en lekker romige Boeren graskaas en rijkelijk bestrooid met oude Goudse Boerenkaas. Deze smakelijke ovenschotel past echt bij het seizoen en zet je in 30 minuten op tafel. (meer…)

Receptkaart mei: pizza met 4 soorten Boerenkaas

Posted by on mei 9, 2016 in Nieuws | 0 comments

Receptkaart mei: pizza met 4 soorten Boerenkaas

Op de receptkaart voor mei vind je een recept voor een lekker Hollandse pizza: met venkel, voorgekookte biet (dus lekker snel klaar) en 4 verschillende kazen van de boerderij: jong belegen en oude (Goudse) Boerenkaas, boeren gatenkaas en zachte geitenkaas van de boerderij. Kies voor kant en klare pizzabodems of maak de bodem zelf volgens het recept op de kaart. (meer…)