Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on jan 21, 2014 in Nieuws | 0 comments

Echte Boerderijzuivel bij Hoogvliet

Echte Boerderijzuivel bij Hoogvliet

Bij de Hoogvliet supermarkten zijn vanaf 20 januari zuivelproducten uit het Groene Hart verkrijgbaar. Via de Groene Hart Coöperatie worden de boerenyoghurt, boerenmelk en boeren drinkyoghurt rechtstreeks vanaf de boerderij aan Hoogvliet geleverd.

Sinds september 2010 heeft Hoogvliet een unieke samenwerking met boeren uit het Groene Hart. De Groene Hart Coöperatie haalt de producten op bij de boeren en bezorgt ze bij Hoogvliet, de streekproducten komen dus rechtstreeks van de boerderij waar ze gemaakt worden. De producten zijn voorzien van het keurmerk ‘erkend streekproduct’, wat garandeert dat de producten écht uit de regio komen, dus in de regio gemaakt zijn met ingrediënten uit de regio. Eerder al bestond het assortiment uit kazen (zowel boerenkaas als biologische boerenkaas), sappen en eieren. Nu ligt er dus ook een lijn boerenzuivel in de schappen.

Het Groene Hart is bij uitstek een geschikt zuivelgebied, met groene polders vol met sappig gras. De zuivel van de Groene Hart boeren wordt van A tot Z op de boerderij gemaakt. Alle producenten zijn familiebedrijven, waar met aandacht voor de omgeving en dieren lekkere zuivelproducten gemaakt worden van de melk van de eigen koeien. Op de boerderijen kunnen de koeien buiten lopen als het weer het toelaat. Er wordt gewerkt aan natuurbeheer zoals weidevogelbeheer en slootkantenbeheer. De tevreden koeien maken lekkere melk, waar de boeren op hun beurt direct verse zuivel van maken, zodat alle geur- en smaakstoffen in de melk zitten. Groene Hart zuivel is puur natuur, zonder onnodige toevoegingen.

De boerenzuivel komt van verschillende boerderijen uit het Groene Hart, de oase van rust in de Randstad die ligt ingeklemd tussen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Boerderij Anna’s Hoeve (familie Hak, Abcoude) levert boerenyoghurt in vier varianten, de dagverse melk (vol en halfvol) en karnemelk komt van De Zuivelboerderij (familie Brandwijk, Alblasserwaard) en de drinkyoghurt in twee varianten komt van Zuivel- en Kampeerboerderij Veldhoeve (familie Veldhuijzen, Zoeterwoude). De producten zijn voorzien van het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *