Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 1, 2014 in Geen categorie, Nieuws | 0 comments

Congres FACE: 7 november 2014

Congres FACE: 7 november 2014

De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders nodigt sectorgenoten, wetenschappers en relaties van harte uit voor het internationale congres van FACE (Farmhouse and Artisan Cheese & Dairy Producers European Network) op vrijdag 7 november 2014 in het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 te Gouda.

Thema’s van dit internationale congres voor de boerderijzuivelbranche zijn:

  • Moderne financiering:

Op dit moment is het voor veel MKB-bedrijven, ook in de agrarische sector, lastig om financiering door een bank rond te krijgen. Hoe kijkt de financiële sector hier naar? En wat zijn de resultaten van alternatieve vormen van financiering zoals crowdfunding?

  • Productauthenticiteit:

Aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van een analysemethode door het RIKILT waarmee vastgesteld kan worden of kaas is gemaakt van rauwe, gethermiseerde of gepasteuriseerde melk. Bovendien is er aandacht voor de basis van de boerenkaas en boerderijzuivel in Nederland en innovaties op het gebied van stremsel en zuursel.

  • Zuivel en gezondheid:

Het gezondheidsimago van zuivel is niet altijd positief. Maar wat is nu precies de rol van zuivel bij het ontstaan van hart- en vaatziekten? En hoe zit het met goede bacteriën in de darmen? Kan het eten van zuivelproducten helpen om die de overhand te laten krijgen? Tot slot komen rauwe melk en de mogelijke positieve effecten hiervan op de gezondheid aan de orde.

Naast deze interessante lezingen zal er ook ruim gelegenheid zijn om met collega-zelfkazers en zuivelbereiders uit binnen- en buitenland kennis te maken, van gedachten te wisselen en van elkaars producten te proeven. Bekijk het volledige programma.

Aanmelden kan via de volgende link: http://www.bbz100jaar.nl/agenda/eu-congres-boerderijzuivelsector/.

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *