Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 23, 2014 in Nieuws | 2 comments

Boeren Goudse Oplegkaas lekkerste streekproduct?

Boeren Goudse Oplegkaas lekkerste streekproduct?

Plein 5 is op zoek naar het ‘Lekkerste streekproduct van Nederland’.

Elke week staat één provincie centraal, deze week (week 39) is dat Zuid-Holland. Van maandag tot en met donderdag proeft Hijlco Span elke dag een streekproduct uit die provincie. Op vrijdag komt een testpanel, bestaande uit luisteraars van Plein 5, de streekproducten van die week proeven. Hun stem bepaalt voor vijftig procent welk product door gaat naar de finale. De stemmen van de luisteraars bepalen de andere vijftig procent!

De Boeren goudse Oplegkaas van Hugo en Marije van der Poel van Hoeve Waterrijk uit Rijpwetering is één van de vier lekkerste producten uit de provincie Zuid-Holland! Dat Hugo en Marije lekkere Boerenkaas maken, bleek dit voorjaar ook al toen zij landelijk winnaar waren van de Cum Laude verkiezing met hun Goudse Boerenkaas. Zij maken op traditionele wijze Boerenkaas. De koeien hebben veel ruimte en eten voornamelijk lekker mals gras. En dat proef je terug in de heerlijk romige kaas van deze boerderij.

Hugo en Marije van der Poel nemen het deze week op tegen drie andere streekproducten uit Zuid-Holland: korenwijn van Rutte distilleerderij, Hoeksche Chips van Henk Scheele en Groene Hart appeltaart van Sander en Femke. Elke provincie kent één winnaar. De winnende streekproducten uit alle provincies strijden in december om Het Lekkerste Streekproduct van Nederland.

Vind je dat de Boeren Goudse Oplegkaas van Hugo en Marije van der Poel een plekje in de finale verdient? Stem dan uiterlijk vrijdagochtend 26 september a.s. tot 10.00 uur en wie weet, wordt deze mooie Boerenkaas vrijdag a.s. verkozen tot Lekkerste Streekproduct van Zuid-Holland en in december tot Het Lekkerste Streekproduct van Nederland!

Nb: Boeren Goudse Oplegkaas is door Slow Food opgenomen in de Ark van de Smaak. Boeren Goudse Oplegkaas wordt nog op 2 boerderijen gemaakt: Kaasboerderij Captein (Zoeterwoude) en Hoeve Waterrijk. Slow Food werkt aan het behoud van deze Boeren-Goudse Oplegkaas vanwege de waardevolle traditie, het bijzondere productieproces en de unieke, volle smaak.

 

2 Comments

  1. T is simpel gezegd de lekkerste kaas van Nederland!!!

  2. Misschien heb je het al gehoord, maar Hugo en Marije van der Poel hebben de provinciale verkiezing in Zuid-Holland van het lekkerste streekproduct gewonnen! Dat betekent dat zij doorgaan naar de finale in december en kans maken op de titel Het Lekker Streekproduct van Nederland!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *