Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Blog

EU-campagne ‘Discover Farmhouse Cheese’ beëindigd

Posted by on jul 8, 2016 in Kaas, Zuivel | 1 comment

EU-campagne ‘Discover Farmhouse Cheese’ beëindigd

Op 8 juli 2013 ging de promotiecampagne ‘Discover Farmhouse Dairy / Cheese’ van start. Deze driejarige campagne in Ierland, Duitsland en Nederland was erop gericht om boerderijzuivel onder de aandacht te brengen van de consument. Slechts een heel klein deel van de totale zuivelmarkt betreft Echte Boerderijzuivel: dat is zuivel die echt op de boerderij gemaakt wordt, met de melk van de eigen koeien, geiten en/of schapen. Juist in een tijd dat veel consumenten op zoek zijn naar producten met een bekende herkomst, heeft de boerderijzuivelbranche de consument veel moois te bieden. De afgelopen drie jaar is deze boodschap onder de aandacht gebracht, door middel van online communicatie, activiteiten op de winkelvloer, aandacht via de media, receptenkaarten en activiteiten als ‘Oktober Boerenkaasmaand’ en de ‘Cum Laude verkiezing van de allerlekkerste boerderijzuivel’. We blikken terug op een campagne met mooie hoogtepunten en goede resultaten.

(meer…)

Boeren graskaas: zeker weten authentiek

Posted by on jun 2, 2016 in Kaas, Zuivel | 0 comments

Boeren graskaas: zeker weten authentiek

Woerden staat op zaterdag 4 juni in het teken van dé Woerdense Graskaasdag. Traditiegetrouw wordt op de eerste zaterdag van juni de eerste graskaas van het jaar geveild. In Woerden hebben we het dan over Boeren graskaas. Want dan weet je tenminste zeker dat het echte Boerenkaas èn echte graskaas betreft. In Woerden vieren we een uniek kaasfeest dat thuishoort in het rijtje culinaire tradities als het eerste vaatje haring of de Beaujolais Primeur.
De graskaasdag begint met de aanvoer van kazen naar de markt op kaasbrikken (antieke boerenkarren met een paard ervoor) en oldtimer tractoren. De stoet vertrekt tegen 10 uur in de ochtend van de Emmakade, rijdt een rondje door de stad en stopt op het Kerkplein. Daar wordt de handel te kijk gezet en onder voorzitterschap van burgemeester Victor Molkenboer gekeurd. Deskundig commentaar wordt geleverd door kaaskeurmeester/publicist Jos van Riet. Om 11 uur wordt het ‘boerengoud’ aan de man gebracht door veilingmeester Jacques de Koning.

Speciaal voor het graskaas seizoen is er weer een leuke receptkaart beschikbaar. Op de receptkaart voor juni vind je een recept waarin deze primeur smakelijk is verwerkt: gevulde courgettes met risotto, Boeren graskaas, tomaat, een sjalotje en oude Boerenkaas.

Genieten van lekkerste Boerenkaas en -zuivel

Posted by on mrt 21, 2016 in Kaas, Zuivel | 0 comments

Genieten van lekkerste Boerenkaas en -zuivel

Afgelopen zaterdag was het een gezellige drukte bij de Fenix Food Factory in Rotterdam. Niet alleen de normale drukte, ook rond Cum Laude was er het nodige te doen. Fenix Food Factory was de locatie voor ‘Ontmoet de Boer en Proef Cum Laude’.

(meer…)

Cum Laude verkiezing Boerenkaas en – zuivel

Posted by on mrt 7, 2016 in Kaas, Zuivel | 1 comment

Cum Laude verkiezing Boerenkaas en – zuivel

Vandaag is het dan zover! De technische keuring van 114 kazen en 52 zuivelproducten, allemaal door de boer en boerin op hun eigen boerderij gemaakt! Cum Laude is de landelijke verkiezing van de lekkerste Boerenkaas en andere kaas en zuivel van de boerderij en het jaarlijkse hoogtepunt in de branche. Dinsdag volgt juryronde 2, donderdag 10 maart is de bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking.

(meer…)

Cum Laude verkiezing kaas en zuivel van de boerderij

Posted by on feb 23, 2016 in Kaas, Zuivel | 0 comments

Cum Laude verkiezing kaas en zuivel van de boerderij

Het aftellen is begonnen tot de landelijke Cum Laude verkiezing kaas en zuivel van de boerderij. Nog 9 dagen! En dan leveren de deelnemende boeren aan Cum Laude hun producten in. Cum Laude is de landelijke verkiezing om de lekkerste Boerenkaas en andere kaas / zuivel van de boerderij.

(meer…)

Boerenkaas, goud en dieven

Posted by on jan 11, 2016 in Kaas, Zuivel | 0 comments

Boerenkaas, goud en dieven

Het is toch te zot voor woorden… Mensen hebben andermans eigendommen gewoon te respecteren. In plaats daarvan worden er steeds meer kaasboeren de dupe van diefstal. De dieven hebben het voorzien op hun goudgele kazen. Goudse Boerenkaas is bij dieven bijna meer in trek dan goudstaven. En kaasroof in plaats van Kunstroof. Het moet niet gekker worden…. (meer…)

Het is weer Oktober Boerenkaasmaand

Posted by on okt 1, 2015 in Kaas, Zuivel | 0 comments

Het is weer Oktober Boerenkaasmaand

Het is weer Oktober Boerenkaasmaand! Een hele maand lang is er extra aandacht voor de echte, pure, authentieke Boerenkaas, die in vele soorten, maten, leeftijden en smaken verkrijgbaar is. Er zijn spraakmakende acties in speciaalzaken waar altijd wel meerdere varianten Boerenkaas te proeven zijn, gratis Boerderij-Belevingen op boerderijen verspreid door het land en proeverijen in supermarkten. En er is een leuke actie op Facebook, waarbij je kans maakt op een origineel weekend voor 4 personen. (meer…)

Dat is nou Echte Boerenkaas!

Posted by on sep 30, 2015 in Kaas, Zuivel | 0 comments

Dat is nou Echte Boerenkaas!

In Oktober Boerenkaasmaand organiseren we 100 proeverijdagen in supermarkten. Je proeft er verschillende varianten Boerenkaas. Niets bijzonders op zich, want in speciaalzaken, op de markt en in de boerderijwinkel kan je altijd wel Boerenkaas proeven. Wie bekend is met Boerenkaas, die weet dat geen enkele Boerenkaas exact zo smaakt als de andere. Elke Boerenkaas is immers uniek; Boerenkaas maken is handwerk en daarmee per definitie geen gestandaardiseerd eenheidsproduct. Proeven dus! Maar juist voor degenen die nog niet zo bekend zijn met Boerenkaas, zijn er de proeverijen in de supermarkt. Die proeverijen maken deel uit van de promotiecampagne ‘Discover Farmhouse Dairy / Cheese’, die met medefinanciering van de Europese Unie in Duitsland, Ierland en Nederland wordt uitgevoerd.

(meer…)

Bij de boer over de vloer

Posted by on sep 29, 2015 in Kaas, Zuivel | 0 comments

Bij de boer over de vloer

Bij de boer over de vloer. Dat staat op de nieuwe kaart waarmee boeren en boerinnen je uitnodigen voor een Boerderij-Beleving op hun eigen kaas- of zuivelboerderij. Uitnodigingskaart niet ontvangen? Ook dan ben je van harte welkom!

(meer…)

Wereldmelkdag: stilstaan bij de rol van melk

Posted by on jun 1, 2015 in Kaas, Zuivel | 0 comments

Wereldmelkdag: stilstaan bij de rol van melk

Vandaag is het al weer de vijftiende wereldmelkdag. In 2001 nam de FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) het initiatief om wereldwijd alle aspecten van melk onder de aandacht te brengen en even stil te staan bij de onmisbare rol van melk in de ontwikkeling van een mensenleven. Vóór 2001 was er al een aantal landen dat op 1 juni een nationale melkdag organiseerde.

(meer…)