Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Lesmateriaal

 

Educatiefilm ‘Oer van de Boer’

Doelgroep: kinderen van 8 tot ca. 12 jaar.

Wist je dat boerderijzuivel echt op de boerderij wordt gemaakt? En dat kaas ook zuivel is? In deze educatiefilm neemt Lisa, een boerendochter, een kijkje op een aantal kaas- en zuivelboerderijen. Ze vertelt je hoeveel kaas- en zuivelboerderijen er nog zijn in Nederland en welke soorten boerenzuivel er zoal gemaakt worden op de boerderij. Zo ontdek je hoe boerenzuivel gemaakt wordt en hoe speciaal boerenkaas en al die andere zuivel van de boerderij is.

Deze video is heel geschikt voor een les of project over de herkomst van ons eten: kaas- en zuivelboerderijen tonen de bereiding ‘van gras tot glas’ en ‘van koe tot kaas’, alles op één locatie.

De video kan gebruikt worden voor een les in de klas.

Oer van de Boer van Boerderijzuivel en Boerenkaas op Vimeo.

Een leuk vervolg op deze les in de klas is een excursie naar een kaas- of zuivelboerderij. Dit is zonder kosten voor de school mogelijk in de vorm van een Boerderij-Beleving, die in bijna alle provincies op verschillende boerderijen worden georganiseerd. Tijdens een Boerderij-Beleving gaan de kinderen zelf aan de slag met kleine handelingen op de boerderij. Voor schoolklassen is het mogelijk om een speciale afspraak te maken, die in overleg met een deelnemende boerderij bij u in de buurt kan worden ingepland. Voor meer informatie kunt u ook een verzoek indienen via het contactformulier.