Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on jul 4, 2016 in Boerenkaas, Lunchgerecht, Nagerecht, Recepten | 0 comments

Zomerse aardbei – meloen salade

Zomerse aardbei – meloen salade

Zomerse aardbei – meloen salade met munt en jonge Boerenkaas

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 1 zak veldsla (75 g)
  • ½ galiameloen
  • 250 g aardbeien
  • 2 el ho­ning
  • 1 citroen
  • 400 g blokjes jonge Boerenkaas
  • 50 g zonnebloempitten
  • handje munt blaadjes

Bereidingswijze:

Verwijder de korst van de jonge Boerenkaas, snij in blokjes en bewaar apart.

Ontdoe de meloen van pitjes, snij in blokjes en bewaar in een grote kom. Was de aardbeien, ontkroon ze, snij ze in stukjes en voeg toe aan de meloen.

Verhit een pan zonder olie en rooster de zonnebloem­pitten licht bruin. Maak de borden op door de veldsla over de borden te verdelen. Verdeel de meloen, aardbeien en kaas over de borden en eindig met de zonnebloempitten.

Haal de blaadjes munt van de stengel en snij grof. Garneer het gerecht met de grof gesneden munt.

Bereiden: ca. 20 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *