Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on nov 11, 2014 in Bijgerecht, Boerenkaas, Recepten | 0 comments

Worteltjes met kaassaus

Worteltjes met kaassaus

 

Frans gestoofde worteltjes met tijm en saus met Boerenkaas

Ingrediënten

(Voor 4  personen)

  • 600 à 700 g (geschild gewicht) winterwortels (niet te dikke)
  • 1 el boerenboter
  • zout, peper en suiker
  • 2 takjes tijm
  • 6 takjes platte peterselie

Voor de kaassaus:

  • 20 g boerenboter
  • 25 g bloem
  • 250 ml boerenmelk
  • 1 tl mosterd
  • 100 g geraspte belegen Boerenkaas + 50 g extra om te garneren

Bereidingswijze:

Schil de wortels dun en snij ze in schuine plakken. Zet ze op met een laagje water, boter, zout, peper, een schepje suiker, 2 grofgesneden takjes peterselie en de takjes tijm. Breng aan de kook, sluit de pan en laat de wortels in ca. 15 min. lekker gaar stoven. Maak intussen de kaassaus. Laat de boter zachtjes in een pannetje smelten en uitbruisen. Roer de bloem met een houten lepel door de boter tot een roux. Laat de roux op laag vuur al omscheppend zachtjes in 1 min. garen en neem de pan van het vuur. Voeg in één keer de melk toe en roer het mengsel met een garde op middelhoog vuur tot een saus. Laat de saus 1 min. koken. Roer de kaas erdoor en laat deze smelten. Breng op smaak met mosterd, zout en peper. Hak de rest van de peterselie grof en doe de rest van de kaas in een schaaltje. Serveer de worteltjes met de saus en garneer met peterselie en de geraspte Boerenkaas.

Bereiden: ± 30 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *