Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 1, 2013 in Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Witlof met ham en kaas

Witlof met ham en kaas

Witlof met ham en Boerenkaas uit de oven

Een echte klassieker.

Ingrediënten

(2 personen)

  • 3 stronken witlof
  • 6 plakken achterham
  • 1,5 ons jong belegen Boerenkaas, in plakken
  • klontje boter

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was de witlof en verwijder de buitenste blaadjes. Snijd de stronken doormidden en verwijder de harde kern. Zet de witlof met kokend water op het vuur en laat 10-15 minuten koken. Laat goed uitlekken in een vergiet. Vet een ovenschaal in met boter. Wikkel de halve stronkjes witlof in een plak ham. Leg de rolletjes in de ingevette schaal en bedek met de plakken Boerenkaas. Zet 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Bereiden: ± 40 min.

Tip:

Bestrooi voordat je de schaal in de oven plaatst de kaas met wat paneermeel voor een knapperig bruin korstje. Serveer warm en combineer eventueel met aardappelpuree, gebakken of gekookte aardappelen.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Brussel en Boerenkaas - Boerderijzuivel | Boerderijzuivel - […] dan tenslotte nog een tip voor een heerlijk gerecht van Brussels lof met Boerenkaas: witlof met ham en kaas…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *