Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on feb 13, 2014 in Boerenkaas, Lunchgerecht, Recepten | 0 comments

Warme Boerenkaas croissant

Warme Boerenkaas croissant

Warme croissant, gevuld met Boerenkaas

 

Heel gemakkelijk te maken, ook leuk voor kinderen, lekker bij ontbijt of lunch. Dit recept is afkomstig van Kaas.nl.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 1 blik grote croissants om zelf te bakken
  • 200 gram Boerenkaas
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een ovenplateau met bakpapier. Rasp een klein stukje van de Boerenkaas. Snij de rest van de kaas in 4 dikke repen. Rol het croissantdeeg uit en snij de driehoeken los. Leg de kaas in het midden van een plak deeg. Rol op en bestrooi met extra kaas.

Schuif het ovenplateau in het midden van de warme oven en bak de croissants in ca. 8 min tot ze mooi gerezen en goudbruin van kleur zijn.

Bereiden: 5 min. + 10 min. baktijd

Tip:

Schenk bij de croissants een glas koude boerenmelk of -karnemelk.

Voor de variatie:

Leg op de kaas een plak boerenham en rol daarna op.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *