Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 27, 2017 in Nieuws | 0 comments

Uitreiking Cum Laude Awards Zuivel en Zachte Kaas 2017

Uitreiking Cum Laude Awards Zuivel en Zachte Kaas 2017

 

 

Winnaars Cum Laude Awards Zuivel en Zachte Kaas 2017

 

Meer dan 30 boerderijen en ambachtelijke zuivelaars deden mee aan de Cum Laude Awards voor Zuivel en Zachte Kaas. De lekkerste producten werden gekozen in 8 categorieën. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders. Er werden meer dan 80 zuivelproducten ingezonden door de 34 bedrijven!

De zuivel en zachte kazen zijn voor deze wedstrijd bijeengebracht door kleinschalige bereiders, zonder of met eigen vee, en met of zonder verhitting van de melk EN altijd speciaal vanwege de ambachtelijkheid. Een unieke kans voor fijnproevers om hun hart op te halen in Nederlandse ambachtelijke zuivel én zachte kaasjes.

In 8 categorieën kennen officiële keurmeesters van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders gouden, zilveren en bronzen medailles toe. De hoogste Gouden score is winnaar van de categorie. Op Dinsdagavond 26 september was de prijsuitreiking.

  • Winnaar Yoghurt is Weerribben Zuivel uit het dorpje Nederland met 100 punten!
  • Winnaar Hangop en Griekse Yoghurt is Zuivelboerderij Rofmeddow uit Oudewater met 96.5 punten!
  • Winnaar Boter is Boerderij De Morgenstond van Maatschap Heemskerk uit Oude Ade met ook 100 punten!
  • Winnaar Karnemelk is de Ambachtshoeve uit Raamsdonk, met 99.5 punten.
  • Winnaar Verse Kaas is Kaasboerderij De Westplaat uit Sommelsdijk van fam. Van Schaik met 94 punten.
  • Winnaar Zachte Kaas met Witschimmel is gewonnen door Doetie Trinks van Doetie´s Geiten uit Jubbega, helemaal in  Friesland met 96 punten.

Bij Zachte Kaas met blauw schimmel en Zachte Kaas met rood bacterie waren er was er geen goud gescoord, en is er ook helaas geen winnaar aangewezen. Deze producten zijn nog zeldzaam in Nederland, dus hier liggen nog kansen.

 

Op http://www.boerderijzuivel.nl/uitslagen-cum-laude-awards-zuivel-en-zachte-kaas-2017/ vindt u de winnaars op een rij.

 

Toelichting categorieën:

Ad 1.1 Yoghurt moet vol en naturel zijn.

Ad 1.2 Hangop en Griekse yoghurt zijn niet gestremd. Anders is het verse kaas.

Ad 1.3 Boter moet ongezouten zijn.

Ad 1.4 Karnemelk is gekarnd.

Ad 1.5 Verse kaas is ook kwark.

Ad 2    Zachte kaas is niet geperst, en (oppervlakte) gerijpt.

 

De details op een rijtje:

Tijdens de gehele www.foodspecialiteitenbeurs.nl in Houten (26 en 27 september) kunt u de ingezonden zuivel en zachte kaas proeven.

 

Informatie over de wedstrijd:

Irene van de Voort, Voorzitter Bond van Boerderij-Zuivelbereiders 06 123 62 806.

www.boerderijzuivel.nl.

Lisette van der Burg, boerderijzuivelaar 06 361 449 34

Astrid Dal, boerderijzuivelaar 06 235 476 50

Christine Wipfler, boeren zachte kaas maker 06 204 29 052

Huig van de Graaf, ambachtelijk bereider zachte kaas 06 28 777 382

En de winnaars kunnen natuurlijk ook gebeld!!

 

Op http://www.boerderijzuivel.nl/boeren/cum-laude-2017/ kunt u het wedstrijdreglement vinden.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *