Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on aug 10, 2017 in BBZ Agenda, Nieuws | 0 comments

Uitnodiging keuring schapenkaas en -zuivel

Aan:                      Leden NVPM

 

Van:                      Ellen Stam

 

Datum:                di 5 september 2017

 

Onderwerp:      Uitnodiging keuring schapenkaas en -zuivel

 

Beste leden van de NVPM,

 

De NVPM organiseert in samenwerking met de Bond voor Boerderijzuivelbereiders een feestelijke keuring van schapenkaas en schapenzuivel. Alle bereiders van schapenkaas (hard en zacht) en schapenzuivel worden van harte uitgenodigd om mee te doen. De keuringsresultaten zullen uitgebreid worden toegelicht door de keurmeesters, en voor harde kaas en zachte kaas en zuivel zullen een dagwinnaar worden aangewezen.

In verband met de ontwikkeling van de keuringssystematiek voor zachte kaas en zuivel hoort de BBZ graag de mening van de deelnemers over de puntentelling.

In de middag zal Michaël Steechs, kaasmaker bij De Dikhoeve komen spreken met als thema ‘Schapenkaas in Europa. Inspirerende diversiteit.’

 

Het adres is de Vreugdehoeve, Zalkerveerweg 20, Zwolle.

 

 

Programma:

 

10.00     Ontvangst met koffie en thee en inleveren producten.

 

10.30     Aanvang keuring:

– Verse zuivel

– Zachte kaas

– Harde kazen.

 

12.30     Aanwijzen dagwinaar in elke categorie.

 

13.00     Lunch

 

14.00     ‘Schapenkaas in Europa. Inspirerende diversiteit.’  door Michaël Steechs

In Europa bestaat een grote diversiteit aan schapenkazen. In alle  ‘kaasfamilies’ bestaan er voorbeelden van. Waar komen de verschillende manieren van schapenkaas maken vandaan? Michaël zal hierover vertellen vanuit zijn ervaring als maker van ‘buitenlandse’ kazen. Wellicht ter inspiratie voor het ontwikkelen van nieuwe Nederlandse schapenkazen.

 

15.00     Afsluiting.

 

 

Willen jullie je graag aanmelden voor  ca. 21 augustus met vermelding van het product en in welke categorie het meedoet.

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *