Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 13, 2013 in Bijgerecht, Recepten | 0 comments

Tzatziki

Tzatziki

Dip van komkommer, boerenyoghurt en knoflook

Ingrediënten

(4 personen)

  • 1 komkommer, geschild, grof geraspt
  • 2 tl grof zeezout
  • 2 dl volle boerenyoghurt
  • 1-2 teentjes knoflook, geperst
  • 2-3 tl fijngesneden munt
  • 2-3 el olijfolie
  • zout, peper

Bereidingswijze:

Bestrooi de komkommer met het zeezout. Laat de komkommer zo 1 uur uitlekken in een zeef met daarin een doek. Knijp de komkommer goed uit en meng deze met de yoghurt, knoflook, munt, olijfolie en zout en peper naar smaak.

Serveertip:

Serveer de tzatziki met Turks brood. Ook lekker bij een maaltijdsalade en als dip voor bijvoorbeeld reepjes paprika.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *