Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 7, 2013 in Boerenkaas, Lunchgerecht |

Goudse Boerenkaas Tosti

Goudse Boerenkaas Tosti

Tosti met Goudse Boerenkaas, gedroogde tomaat, pesto en parmaham

 

Ingrediënten

  • (2 personen)4 dikke boeren boterhammen
  • 2 el pesto (zie recept)
  • 2 plakken Parmaham of andere mooie rauwe niet te zoute ham
  • 6 gedroogde tomaatjes op olie
  • 4 plakken Goudse Boerenkaas

Extra nodig: tosti apparaat, contactgrill, of oven.

Voor de pesto:

  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1 el geraspte oude (liefst overjarige) Boerenkaas
  • 1 el pijnboompitten
  • ca. 50 ml extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Extra nodig: keukenmachine

Bereidingswijze:

Smeer de boterhammen met pesto. Beleg 2 boterhammen met ham en verdeel de gedroogde tomaten erover. Beleg royaal met de Goudse Boerenkaas en leg de bovenste helft erop. Bak de tosties in een tosti apparaat, contactgrill of bak ze ca. 5 min. in het midden van een op 200 ºC. voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is. Snij het brood diagonaal door.

Bereiding pesto:

Pluk de blaadjes van de basilicumstelen. Maal ze samen met de (gepelde) knoflook, geraspte kaas en pijnboompitten in de keukenmachine fijn. Voeg tijdens het malen zoveel olijfolie toe dat er een dik, net vloeibare pesto ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar de pesto in een potje met een laagje olijfolie erop.

Bereiden: ± 10 min. Dit is exclusief de bereiding van de pesto (reken hiervoor ca. 10 min. extra).