Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on jun 1, 2015 in Bijgerecht, Boerenkaas, Recepten, Voorgerecht | 0 comments

Tomaat met 2 soorten Boerenkaas

Tomaat met 2 soorten Boerenkaas

Gevulde vleestomaten met Boeren graskaas en oude Boerenkaas

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 8 middelgrote vleestomaten
  • klein bosje bieslook
  • 4 kleine eieren
  • zout en peper
  • ca. 100 g Boeren graskaas
  • ca. 100 g oude Boerenkaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200° C. Snij bij het kroontje een kapje van de tomaten en hol ze voorzichtig met een lepeltje uit. Laat ze op de kop op een stuk keukenpapier uitlekken. Snij de bieslook fijn.

Snij de Boeren graskaas in plakjes en bekleed de binnenkant van de tomaten ermee. Breek de eieren, kluts ze, en voeg de bieslook, wat peper en weinig zout toe. Zet de tomaten op een bakplaatje en vul ze tot net onder de rand met het ei mengsel. Rasp de oude kaas en verdeel de rasp royaal over de tomaten. Laat de tomaten ca. 15 min. bakken in de oven.

Bereiden: ± 25 min.

Tip:

Lekker met een salade en gebakken worstjes of lekker vegetarisch met een gemengde salade met kikkererwten en avocado.

Ook lekker als voorgerecht.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *