Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 18, 2013 in Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Tartiflette met Boerenkaas

Tartiflette met Boerenkaas

Ingrediënten

  • 800 g – 1 kg aardappelen, ongeschild
  • 100 – 125 g mager zuurkoolspek, in reepjes
  • 150 g uien, in dunne ringen
  • 1 – 1 1/2 dl crème fraîche
  • zout, peper
  • 250 – 300 g licht belegen Boerenkaas, in plakken

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen in 20-25 min. bijna gaar. Laat ze iets afkoelen, verwijder de schil en snijd de aardappelen in stukjes. Bak het spek krokant in een droge koekenpan, bak daarna de uien circa 10 min. mee. Voeg de aardappelen toe en warm alles nog enkele min. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel de plakjes Boerenkaas over het aardappelmengsel; het oppervlak moet helemaal bedekt zijn. Bak de tartiflette 20-30 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C tot de kaas gegratineerd is.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *