Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on mei 6, 2014 in Bijgerecht, Recepten | 0 comments

Spinaziesalade met boerenyoghurt

Spinaziesalade met boerenyoghurt

Turkse spinaziesalade met Hollandse boerenyoghurt

Ingrediënten

(4 personen)
  • 300 g gewassen spinazie
  • 3 el rozijnen
  • 1 el boerenboter
  • 2 à 3 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 2 el boerenyoghurt
  • zout en peper
  • 2 el geroosterde gehakte amandelen
  • paprikapoeder of sumac* om te garneren

*Sumac is een lekker friszurig specerij van gemalen gedroogde besjes van de azijnboom. Heerlijk over een spinaziesalade met boerenyoghurt als deze.

Bereidingswijze:

Haal de dikke stelen van de spinaziebladeren. Laat de rozijnen in heet water wellen. Verhit de boter op hoog vuur in een ruime koekenpan en roerbak de spinazie heel kort tot het net geslonken is. Schep direct uit de pan op een platte schaal en laat afkoelen. Halveer de tomaten en lepel het vocht en zaad eruit. Laat de rozijnen uitlekken. Knijp als de spinazie erg nat is, het vocht eruit. Snij het tomatenvruchtvlees in blokjes en meng met de rozijnen door de spinazie. Pers de knoflook erboven en roer de yoghurt erdoor. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met paprikapoeder of sumac*.

Lekker bij gehaktballetjes in tomatensaus, couscous of rijst.

Bereiden: ± 20 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *