Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 13, 2013 in Boerenkaas, Recepten, Tussendoortjes | 0 comments

Soesjes van boerderijzuivel

Soesjes van boerderijzuivel

Soesjes met geraspte Boerenkaas of met een zoete vulling van slagroom

 

Een lekker hartig tussendoortje, met tip voor een zoete variant

Ingrediënten

(Voor 40 tot 50 stuks)

  • 1,5  dl volle boerenmelk
  • 70 g boerenroomboter
  • 0,5 tl zout
  • 100 g bloem
  • 3 – 3,5 eieren
  • 100 – 125 g geraspte belegen Boerenkaas
  • vers gemalen peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze:

Breng de melk met de boter aan de kook en roer tot de boter gesmolten is. Voeg zout en bloem in één keer toe en roer flink tot het deeg een bal vormt. Verwarm het deeg nog even op zacht vuur, terwijl u regelmatig roert. Roer van het vuur af de eieren er één voor één door. Kijk of het laatste halve ei nodig is; het deeg moet een dik, taai mengsel zijn. Roer er 75 g Boerenkaas, peper en nootmuskaat erdoor. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit hiervan 40-50 kleine hoopjes ter grootte van een walnoot met iets tussenruimte op met bakpapier beklede bakplaten. Strooi nog 25 – 50 g geraspte Boerenkaas over het deeg en bak de soesjes in het midden van een voorverwarmde oven op 200ºC in circa 25 min. gaar en goudgeel. Laat ze even afkoelen op een rooster, maak dan een kleine opening aan één zijkant van de soesjes en laat ze verder tot lauwwarm afkoelen.

Voor de variatie:

Laat voor zoete soesjes de Boerenkaas achterwege en vul de soesjes, nadat ze volledig zijn afgekoeld, met slagroom.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *