Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on aug 27, 2013 in Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Recepten |

Salade van zomerpostelein

Salade van zomerpostelein

Salade van zomerpostelein met boerenyoghurt en gerookte forel

 

Heerlijk lunchgerecht, ook geschikt als licht hoofdgerecht. Serveer met gepofte aardappels.

Ingrediënten

(4 personen)
  • 250 g zomerpostelein
  • ½ komkommer
  • 4 tomaten
  • ½ bosje dille
  • ½ bosje platte peterselie
  • beetje sap van citroen
  • olijfolie, extra vergine
  • peper
  • zout
  • 150 g gerookte forel
  • 400 ml boerenyoghurt

Bereidingswijze:

Was 250 g zomerpostelein en verwijder 2/3 van de stelen. Laat goed uitlekken. Was ½ komkommer. Halveer in de lengte verwijder de zaadlijst en snij in dunne plakjes. Snij het vruchtvlees van 4 tomaten in reepjes. Hak ½ bosje dille en platte peterselie fijn. Meng de postelein luchtig met de komkommer, tomaat en kruiden. Breng op smaak met citroen, extra vergine olijfolie en peper en zout. Breng 200 ml vloeibare yoghurt op smaak met peper en zout. Verdeel 150 g gerookte forel over de salade en geef de yoghurt er apart bij.

Bereiden: ± 20 min.

Voor de variatie:

Ook lekker: voeg 2 el geraspte mierikswortel toe aan de boerenyoghurt.