Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 13, 2013 in Boerenkaas, Lunchgerecht, Recepten, Voorgerecht | 0 comments

Salade met Boerenkaas en frambozen

Salade met Boerenkaas en frambozen

Salade met Boerenkaas en frambozen en een dressing van boerenyoghurt

Een lekker zomerse salade

Ingrediënten

(4 personen)

  • 150 gram jonge Boerenkaas
  • 1 bakje (circa 125 gram) frambozen
  • 1 kleine meloen
  • 75 gram veldsla of alfalfa
  • 25 gram pijnboompitten

Voor de dressing:

  • 6 eetlepels boerenyoghurt
  • 2 theelepels vloeibare of schenkhoning
  • 1 el fijngeknipte munt
  • 1 eetlepel fijngeknipte basilicum
  • zeezout, peper

Bereidingswijze:

Snijd de Boerenkaas in gelijkmatige echt kleine blokjes. Maak de frambozen voorzichtig schoon, was ze liever niet. Halveer de meloen, verwijder de pitten en snijd de meloen in smalle parten. Was en droog de veldsla of alfalfa. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Klop een dressing van de ingrediënten. Meng de veldsla of alfalfa vlak voor het serveren met een deel van de dressing en verdeel de sla over 4 borden. Rangschik de meloen, de frambozen en de blokjes Boerenkaas op de veldsla of alfalfa en lepel de rest van de dressing eroverheen. Garneer met de pijnboompitten.

Bereiden: ± 10 min.

Voor de variatie:

Vervang de frambozen door aardbeien, halveer deze zo nodig.

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *