Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on jan 16, 2014 in Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Rösti met prei en Boerengatenkaas

Rösti met prei en Boerengatenkaas

Boerengatenkaas heeft een zoet-pikante smaak. In het originele recept van ZTRDG is voor de Boerenkaas gekozen voor de Vinkethaler.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 600 g stevige aardappels
  • 3 preien
  • 2 el olijfolie
  • ½ el aardappelmeel
  • 100 g Boerengatenkaas
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en rasp ze. Snij het witte gedeelte van de prei in superdunne ringetjes (groene deel wordt niet gebruikt). Meng aardappel en prei met royaal zout en peper. Maak een papje van het aardappelmeel en meng dit met het aardappelmengsel. Maak dikke bergjes rösti van het mengsel in een hete grote koekenpan met een beetje olie. Bak ze aan een kant zachtjes goudbruin en krokant en druk tijdens het bakken met een vork een beetje aan. Keer voorzichtig met een spatel en bak de andere kant. Verwarm de grill. Snij de Boerenkaas in plakjes en leg deze op de rösti. Zet de pan ca. 5 min. onder de grill tot de kaas gaat smelten. Serveer meteen.

Bereiden: ± 30 min.

Voor de variatie:

Snij voor een niet-vegetarische variant 100 g rauwe ham in lange repen en meng door het aardappelmengsel.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *