Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on dec 10, 2013 in Nagerecht, Recepten, Tussendoortjes | 0 comments

Roomkwark tompouces

Roomkwark tompouces

Romige tompouces van boerenkwark met slagroom

 

Het dunne laagje honing op het bladerdeeg karamelliseert tijdens het bakken. Zo wordt het deeg heerlijk krokant.

Ingrediënten

(voor 10 stuks)

  • 10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 2-3 el vloeibare honing
  • 500 g boeren roomkwark
  • 2 dl boerenslagroom, stijfgeklopt
  • 50-100 g poedersuiker
  • merg uit 1 vanillestokje

Bereidingswijze:

Halveer elk plakje deeg (er zijn nu 20 plakjes van 10 x 5 cm) en leg ze op een ingevette bakplaat. Prik het deeg met een vork regelmatig in. Bestrijk de plakjes deeg heel dun met honing. Leg een rooster op de deegplakjes (zo kan het deeg tijdens bakken niet rijzen). Bak de deegplakjes in circa 15 min. lichtbruin en krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 200ºC. Klop de kwark, slagroom, poedersuiker en vanillemerg door elkaar. Bouw van de deegplakjes en de kwarkvulling 10 tompouces.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *