Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 26, 2013 in Drankjes, Nagerecht, Recepten, Tussendoortjes | 0 comments

Rood fruit soep of yoghurtshake

Rood fruit soep of yoghurtshake

De soep is een heerlijk zomers nagerecht (in diepe borden of stoere glazen) of tussendoortje. Voor een heerlijke boerenyoghurt-fruitshake gebruik je dezelfde ingredienten; kijk bij de variatietip voor de bereiding.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 750 g vers roodfruit (blauwe/rode bessen, aardbeien, frambozen en/of bramen)
  • 2 tl vanillesuiker
  • 200 ml lichtgezoet roodfruitsap (bv. cranberry)
  • ca. 3 takjes verse munt
  • 500 ml boerenyoghurt
  • blender of keukenmachine

Bereidingswijze rood fruit soep:

  1. Maak het fruit schoon en maal ca. 300 g tot puree met de vanillesuiker en het fruitsap.
  2. Schep het overige fruit met fijngesneden munt (houd wat achter om te garneren) door het gepureerde mengsel.
  3. Schep het mengsel om en om met boerenyoghurt in stoere glazen, of serveer als roodfruit’soep’ in diepe borden, met een royale schep boerenyoghurt erop.

Bereiden: ± 15 min.

Voor de variatie: yoghurtshake

Ook heerlijk als boerenyoghurt-fruitshake! Pureer het fruit met de boerenyoghurt en fruitsap en (indien gewenst) suiker in de blender en schenk in hoge glazen met een rietje.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *