Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on dec 2, 2013 in Boerenkaas, Geen categorie, Recepten, Tussendoortjes, Voorgerecht | 0 comments

Risottoballetjes met Boerenkaas

Risottoballetjes met Boerenkaas

Salade met risottoballetjes met Boerenkaas

Met salade een heerlijk voorgerecht, zonder salade een feestelijk borrelhapje.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 1 sjalotje
  • 2 el bak olijfolie
  • 150 g risotto (arborio)rijst
  • 1 glas witte wijn
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 el boter
  • zout en peper
  • 150 g belegen Boerenkaas
  • 2 el pijnboompitten
  • ca. 150 g gemengde salade
  • 3 eiwitten
  • bloem
  • 1 zakje panko broodkruim (Japans paneermeel, verkrijgbaar in toko)
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 2 witte balsamico azijn
  • 1 tl honing
  • 2 tl grove mosterd
  • olie om te frituren

Bereidingswijze:

Snipper en fruit de sjalot op middelhoog vuur in een ruime kookpan. Voeg de rijst toe en fruit alles tot de rijst glazig wordt. Voeg de wijn toe en roer tot alle wijn is opgenomen door de rijst. Voeg nu in kleine delen de bouillon toe en laat het elke keer al roerend, en zachtjes kokend opnemen door de rijst. De risotto is na ca. 20 min. gaar. Risotto moet gaar en smeuïg zijn, maar niet papperig. Roer als laatste de boter er door en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Schep de risotto uit de pan in een brede schaal en laat afkoelen. Rooster de pijnboompitjes goudbruin. Snij de kaas in 1 cm blokjes. Zet een schaal met losgeklopt eiwit, een schaal/bord met bloem en een schaal/bord met paneermeel klaar. Vorm met natte handen risottoballetjes ter grote van een grote knikker. Druk in elk balletje een blokje kaas. Vouw het balletje dicht en laat de balletjes op een schaal in de koelkast minimaal 30 min. koelen. Rol nu eerst alle balletjes door de bloem, vervolgens één voor één door het eiwit en door het paneermeel.* Verhit de frituurolie tot 180 ºC. Roer de olie, azijn, honing en mosterd tot dressing. Verdeel de sla op de borden. Frituur ca. 6 risotto balletjes p.p. bruin in de olie en verdeel ze tussen de salade. Besprenkel de salade met dressing en strooi de pijnboompitten erover.

Bereiden: 1 uur voorbereiden, 15 min. bereiden.

*Tip:

Gepaneerde risottoballetjes kun je prima een paar dagen in de koelkast bewaren.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *