Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on apr 8, 2014 in Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Ravioli met Boerenkaas en spinazie

Ravioli met Boerenkaas en spinazie

Een iets bewerkelijk recept, maar met een fantastisch resultaat!

Ingrediënten

(4-6 personen)

Basisrecept pastadeeg:

Voor circa 300 g:

  • 100 g bloem van harde tarwe
  • 100 g zachte bloem (tenero)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 el olie
  • zout

Voor het volledige recept met Boerenkaas en spinazie:

  • 300 g pastadeeg (zie basisrecept)
  • 500 g wilde spinazie, in grove stukken
  • 1 el olijfolie
  • 75 g verse roomkaas van de boerderij
  • 125 g geraspte jonge Boerenkaas
  • zout, peper
  • 5 el slagroom
  • 75 g mooie geschaafde oude Boerenkaas

Bereidingswijze:

Basisrecept pastadeeg:

Meng beide bloemsoorten en stort ze op het werkvlak. Maak in het midden een kuiltje. Breek de eieren boven het kuiltje, voeg olie en een snufje zout toe. Kneed alles met één hand, van binnen naar buiten, tot een samenhangend mengsel. Kneed het deeg daarna nog 5-10 min. met twee handen stevig door tot het soepel is. Voeg zonodig wat extra olie toe. Laat het deeg afgedekt ± 30 min. rusten op een koele plaats. Uitrollen met de hand: Rol de pasta in gedeelten heel dun uit met de deegroller. bestrooi het werkvlak regelmatig met bloem als het deeg te plakkerig is. Verwerk het deeg verder volgens recept.

Ravioli met Boerenkaas en spinazie:

Bereid het pastadeeg volgens basisrecept en rol het deeg uit tot brede repen. Roerbak de spinazie 3-5 min. in 1 el olijfolie tot de spinazie geslonken is. Laat de spinazie uitlekken, snijd de spinazie heel fijn en knijp hem goed uit. Meng de spinazie met de roomkaas en de jonge Boerenkaas en breng op smaak met zout en peper. Leg de helft van het uitgerolde deeg op een bebloemd werkvlak en verdeel hierover circa 30 hoopjes spinazievulling. Bestrijk de randen om de vulling dun met water en leg de rest van het uitgerolde deeg erop. Druk de randen rond de vulling goed aan. Steek, met de uitsteekvorm, uit het gevulde deeg ronde ravioli van 7-8 cm doorsnede.  Kook de ravioli in ruim kokend water met zout in 2-4 min. beetgaar. Laat de ravioli goed uitlekken op een doek. Verwarm de slagroom met 3-4 el kookwater van de pasta. Schenk dit als saus over de ravioli en bestrooi met de geschaafde oude Boerenkaas.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *