Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on apr 1, 2014 in Boerenkaas, Recepten, Voorgerecht | 0 comments

Portobello’s met Goudse Boerenkaas

Portobello’s met Goudse Boerenkaas

Gevulde portobello’s met extra belegen Goudse Boerenkaas, in de oven bereid

Ingrediënten

(4 personen)

  • 4 portobello paddenstoelen
  • Boerenboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • ¼ venkel
  • 2 takjes verse tijm
  • zout en peper
  • 1 el crème fraîche of Boerenroom
  • 3 el geroosterde walnoten
  • 6 el geraspte extra belegen Goudse Boerenkaas
  • sla en bieslook om te garneren
  • olijfolie en witte balsamicoazijn

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de steeltjes en houd apart. Lepel voorzichtig de lamellen eruit. Bak de de hoeden van de portobello’s met de gladde kant naar beneden 2 min. in wat boter. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Snipper de ui en knoflook fijn. Snij de steeltjes van de portobello’s en de overige groenten in hele kleine blokjes.
 Fruit de ui en knoflook aan in wat boter. Voeg de overige groenten en de tijm (blaadjes fijngehakt) toe. Roerbak alles in ca. 5 min. gaar en breng op smaak met peper en zout. Roer er van het vuur af de crème fraîche door. 
Hak de walnoten fijn en voeg toe. Vul de portobello’s met het mengsel en strooi er royaal geraspte kaas over. Zet ze ca. 10 min. in de oven. Verdeel de sla op een schaal of 4 borden. Besprenkel met wat olijfolie en balsamicoazijn, 
leg de gegrilde portobello’s erop en bestrooi met wat fijngehakte bieslook. Bereiden: ± 25 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *