Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on nov 7, 2013 in Boerenkaas, Lunchgerecht, Recepten, Voorgerecht | 4 comments

Pompoensoep met Boerenkaas

Pompoensoep met Boerenkaas

Pittige soep van flespompoen met Boerenkaas

Ingrediënten

(4 personen)

  • 1 kg (geschild gewicht) fles pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 appel
  • 1 steel bleekselderij
  • 1 rode peper
  • 1 el boerenboter
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 klein bosje peterseli
  • zout en peper
  • 200 g geraspte belegen Boerenkaas

Extra nodig: staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze:

Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de bleekselderij en appel (geschild) in stukjes en hak het vruchtvlees van de peper fijn (verwijder de zaadjes door ze uit de peper te spoelen). Fruit in een ruime koekenpan de ui, knoflook en pompoen aan in de boter. Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 min. zachtjes koken totdat alles lekker gaar is. Hak de peterselie en voeg toe aan de soep. Pureer de soep fijn met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout. Rasp de Boerenkaas, schep de pompoensoep in kommen en strooi er royaal kaas over.

Bereiden: ± 30 min.

4 Comments

  1. Heel lekker, maar maak gewoon zelf je groentebouillon.
    (2 laurierblaadjes, ongeschilde ui in vier stukken, bleekselderij stengels, wortel in plakjes,preitje in stukjes, wat verse kruiden uit de tuin, mespuntje zout, op een liter water, aan de kook brengen,zachtjes laten trekken, zeven door een doek en klaar. Smakelijk en aromatisch en dat is helemaal oer van de boer.

    • Dat is inderdaad helemaal oer van de boer en eigenlijk heel gemakkelijk te maken. De bereiding op zich kost maar weinig tijd, maar houd er wel rekening mee dat je de bouillon een paar uur moet laten trekken. De geur van de bouillon vult je huis, je krijgt er heerlijke trek van!

  2. Ik kom in de uiteindelijke bereiding de bleekselderij de appel en de rode peper niet meer tegen….ik neem aan dat je die allemaal mee
    fruit?

    • Dat klopt Astrid, je hebt helemaal gelijk! En excuus voor de late reactie, je bericht was ergens blijven ‘hangen’…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *