Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on jul 23, 2014 in Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi

Pizza met vier soorten Boerenkaas

Pizza quattro formaggi : een niet meer weg te denken gerecht uit de Italiaanse keuken, met Hollandse Boerenkaas naar keuze.

Ingrediënten

(2 personen)

Voor het deeg:

  • 300 g bloem
  • 1,5 dl water
  • 20 g verse gist
  • 5 eetl. olijfolie
  • zout

Voor de saus:

  • 0,5 kg tomaten
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 eetl. verse oregano

Voor op de pizza:

  • 4 soorten Boerenkaas naar keuze

Bereidingswijze:

Los de gist op in een beetje lauw water. Doe de gist in een kuiltje in de bloem en meng deze erdoor. Doe er zout bij en voeg het water en de olijfolie erbij. Kneed het deeg. Laat de deegbol even rijzen onder een vochtige handdoek op een warme plaats. Rol het deeg flinterdun uit op een met bloem bestoven werkvlak en snijd er met een bord cirkels uit. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Snijd de uien en de knoflook in kleine stukjes en bak deze in olijfolie. Voeg de in stukjes gesneden tomaten toe. Kruid met peper, zout en oregano en laat alles eventjes pruttelen.

Strijk de tomatensaus over het deeg. Verdeel de Boerenkaas over de pizza. Vermeng de kaas niet, maar leg iedere soort apart op de pizza.

Bak de pizza’s 8 minuten op 250° C.

Bereiden: ± 45 min. 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *