Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on mei 4, 2016 in Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Pizza met 4 soorten Boerenkaas

Pizza met 4 soorten Boerenkaas

Pizza met jong belegen en oude Boerenkaas, Boeren gatenkaas en zachte geitenkaas van de boerderij

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 4 kant en klare pizzabodems, of zelf maken met:
  • 500 g (pizza) bloem of tarwebloem
  • 7 g droge gist
  • 3 dl lauwwarm water
  • 1 tl suiker
  • ½ el zout
  • 1 venkel
  • 500 g voorgekookte bieten
  • 8 el tomatensaus
  • 100 g jong belegen Goudse Boerenkaas
  • 100 g Boeren gatenkaas
  • 100 g oude Boerenkaas
  • 100 g zachte geitenkaas van de boerderij
  • 250 g postelein

Bereidingswijze:

Maak een hoopje van 500 g bloem en zout (houd wat bloem achter voor het kneden) met een kuiltje in het midden. Voeg de droge gist, het water en de suiker in het kuiltje. Kneed (gebruik overige bloem) het in ongeveer 10 min. tot een zacht elastisch deeg. Laat het in een kom onder een vochtige theedoek op een warme plek (bijv. bij de verwarming) 30 min. rijzen. Verdeel het deeg in 4 delen en laat het nogmaals onder een theedoek 40 min. tot 1 uur rijzen tot het ongeveer in omvang verdubbeld is.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Kneed het deeg door en rol / vorm het deeg uit tot 2 pizza’s. Leg ze op een bakplaat (eventueel met bakpapier) en vorm een opstaande rand aan de pizza’s of haal de pizzabodems uit de verpakking.

Zet een pannetje met water op het vuur om de venkel voor te garen. Snij vervolgens de venkel aan reepjes en kook in ca. 5 min. beetgaar. Snij ondertussen de bietjes in grove stukken. Verdeel de tomatensaus over de bodems en doe daarop de bieten en venkel. Rasp of brokkel de kazen en verdeel royaal over de bodems. Plaats de pizza’s in de oven en bak in ca. 6-10 min. goudbruin. Was de postelein en garneer de pizza’s vlak voor serveren.

Bereiden: ca. 30 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *