Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on mei 28, 2014 in Boerenkaas, Recepten, Tussendoortjes, Voorgerecht | 0 comments

Pittige boeren graskaasdip

Pittige boeren graskaasdip

Dip van boeren graskaas met chips (of stokbrood) en groenten

Ingrediënten

(Voorafje of borrelhapje voor 4 personen)

  • ca. 125 g jonge graskaas (jonge Goudse Boerenkaas)
  • 80 g crème fraîche of boerenroom
  • scheutje droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper en zout
  • chips (of stokbrood)
  • wortel
  • komkommer
  • radijsjes
  • paprika
  • bleekselderij
  • 1 bakje tuinkers

Bereidingswijze:

Snij de kaas in blokjes en laat in een pannetje langzaam samen met de crème fraîche en een scheutje wijn al roerend tot een dipsaus smelten, maar niet koken. Pers de knof­look er boven en breng op smaak met cayennepeper en indien nodig wat zout. Geef er chips (of geroosterde sneetjes stokbrood) en rauwe groenten zoals wortel, komkommer, radijsjes, paprika en bleekselderij bij. Knip wat tuinkers en strooi erover. Als je geen alcohol wilt gebruiken, kun je i.p.v. wijn ook appelsap toevoegen.

Bereiden: ± 15 min.

Tip:

Serveer deze kaasdip als borrelplankje samen met wat blokjes Boeren graskaas.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Graskaasdag Woerden 7 juni 2014 | Boerderijzuivel - […] gezond of een tosti. En om de start van het graskaasseizoen in te luiden, hebben we een nieuw recept voor…
  2. Boerengraskaas: zacht en romig - Boerenkaas | Boerderijzuivel - […] op een boterham, een broodje gezond of een tosti. Wil je eens iets anders? Probeer dan eens dit recept voor…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *