Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 13, 2013 in Boerenkaas, Lunchgerecht, Recepten | 0 comments

Picknickbrood met Boerenkaas

Picknickbrood met Boerenkaas

Ciabatta met Boerenkaas en ontbijtspek

Ingrediënten

(4 personen)

  • 1 groot ciabattabrood of vier kleine ciabattabroodjes
  • (boerenroomboter of mayonaise)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • wat gemengde slabladeren (eikenblad, frisée, rucola, waterkers)
  • 3-4 tomaten, in plakjes
  • 1 grote gele paprika
  • 1 rode ui, in ringen
  • 100-125 gram belegen Boerenkaas
  • 1-2 avocado’s, in dunne partjes
  • bosje basilicum
  • zout, peper
  • 100 gram mager ontbijtspek, in dunne plakjes

Bereidingswijze:

Snijd het brood in de lengte door en bestrijk het eventueel met boerenboter of mayonaise. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Beleg het brood met sla, tomaat, paprika, ui, Boerenkaas, avocado en basilicum. Bestrooi de lagen dun met zout, peper en pijnboompitten. Bak het spek krokant in een droge koekenpan en leg de plakjes op de vulling.

Voor de variatie:

Voor een vegetarische variant van dit picknickbrood kan je natuurlijk het spek weglaten.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *