Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on nov 14, 2013 in Bijgerecht, Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Pastagratin met Boerenkaas

Pastagratin met Boerenkaas

Penne met courgette en met Boerenkaas gegratineerd

Ingrediënten

(4 personen)
  • 300 g penne (pasta)
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 30 g boerenroomboter
  • 1 kleine courgette, ongeschild, in reepjes
  • 3 el fijngesneden (blad)peterselie
  • 1 tl mosterd
  • zout en peper
  • 1 – 1 1/2 dl slagroom
  • 200 g geraspte jonge Boerenkaas

Bereidingswijze:

Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Bak de lente-ui circa 1 min. in de boter. Voeg de courgette toe en bak deze 3 min. mee. Roer de peterselie en mosterd erdoor en breng op smaak met zout en peper. Meng de uitgelekte pasta met het courgettemengsel, de slagroom en 100 g Boerenkaas. Schep dit mengsel in 4 eenpersoons gratinschaaltjes. Strooi er nog 100 g Boerenkaas over en bak de gratins 15-20 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 225ºC tot de bovenkant goudgeel is. Serveer de pastagratin met een (groene) salade.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *