Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 24, 2013 in Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Pastagerecht met Boerenkaas

Pastagerecht met Boerenkaas

Penne met doperwten, mortadella en Boerenkaas.

Ingrediënten

(4 personen)
  • 300-400 g penne zout
  • peper
  • 30 g boerenboter
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 300-400 g diepvries-doperwten, ontdooid
  • ± 2 dl slagroom
  • 100-150 g mortadella (Italiaanse worst), in dunne reepjes
  • 50 g belegen of oude Boerenkaas, dun geschaafd
  • 2-3 el fijngesneden peterselie

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar.

Saus:

Verhit de boter en bak hierin de ui ± 5 min. Roer dan de doperwten erdoor, voeg wat zout en peper toe en verwarm alles 2-3 min. Schenk de slagroom erbij en verwarm de saus op zacht vuur tot hij een goede dikte heeft. Roer de mortadella erdoor en breng op smaak met zout en peper. Roer de saus direct door de uitgelekte pasta. Roer ook de peterselie erdoor en garneer met geschaafde kaasvlokken.

Voor de variatie:

Dit pastagerecht krijgt een extra smaakaccent als u de belegen of oude Boerenkaas vervangt door belegen Boeren-Leidsekaas met sleutels (een 30+ Boerenkaas met komijnzaad, door de Europese Unie erkend als Beschermde Oorsprongs Benaming).

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *