Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on feb 4, 2014 in Boerenkaas, Geen categorie, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Zalm met spinazie en Goudse Boerenkaas

Zalm met spinazie en Goudse Boerenkaas

Pasta-zalm-spinazie ‘bake’ met Goudse Boerenkaas

Ingrediënten

(4 personen)
  • 500 g verse (wilde) zalm
  • 1 ui
  • 1 el boerenboter
  • 1 glas droge witte wijn (ca. 150 ml)
  • 350 ml (boeren-)slagroom
  • 300 g verse gewassen spinazie
  • zout en peper
  • 400 g grote macaroni-pasta
  • 150 à 200 g geraspte Goudse Boerenkaas

Extra nodig: ovenschaal ca. 2 l. inhoud

Bereidingswijze:

Breng een pan met water aan de kook om de macaroni-pasta in te koken. Snij de zalm in stukken van 2 cm. Snipper de ui. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui glazig. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg vervolgens de room toe, breng aan de kook en laat de room ca. 5 min. inkoken tot sausdikte. Voeg de spinazie toe, laat deze slinken in de saus, roer goed om en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kook de macaroni gaar volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en laat goed uitlekken. Voeg de pasta toe aan de roomsaus met spinazie. Schep nu de zalm erdoor en schep het gehele mengsel in de ovenschaal. Bestrooi met een laagje Goudse Boerenkaas en bak de pastaschotel in ca. 10 min. tot de kaas mooi gesmolten is en iets gaat kleuren.

Bereiden: ± 35 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *