Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 16, 2013 in Boerenkaas, Lunchgerecht, Recepten | 0 comments

Pannenkoekjes van karnemelk

Pannenkoekjes van karnemelk

Pannenkoekjes van boerenkarnemelk met bacon en Boerenkaas

Ingrediënten

(4 personen)

  • 1 bosje rucola
  • 3 rode uien
  • scheutje olijfolie om in te bakken
  • 2 el balsamico-azijn
  • snufje zout en peper
  • 12 plakjes bacon of pancetta of ontbijtspek
  • 150 ml boerenkarnemelk
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g geraspte Boerenkaas met fenegriek

Bereidingswijze:

Zet de rucola op koud water. Pel de uien en snijd ze in dunne halve of hele ringen. Bak ze in wat olie in 10 minuten onder regelmatig omscheppen zacht. Voeg de balsamico-azijn toe en bak zachtjes door tot de azijn is ingekookt. Breng de uien op smaak met peper en zout en eventueel wat honing of suiker.
Bak de plakjes spek uit tot ze knapperig zijn. Meng intussen de boerenkarnemelk met het bakmeel en de geraspte boerenkaas. Bak 8 tot 12 kleine pannenkoekjes (3 in een pan).
Verdeel de pannenkoekjes om en om met de plakjes spek. Schep de uien erop en garneer met een pluk rucola.

Bereiden: ± 20 min.

Voor de variatie:

Gebruik in plaats van Boerenkaas met fenegriek een zoete, nootachtige boerenkaas zoals de Tynjetaler of de Vinkethaler.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *