Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 24, 2013 in Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Pannenkoeken met en zonder Boerenkaas

Pannenkoeken met en zonder Boerenkaas

Voor 6 à 7 pannenkoeken met Boerenkaas.

Ingrediënten

(2 – 3 personen)

Basisrecept pannenkoeken:

  • 200 g bloem
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 5 dl volle boerenmelk
  • circa 75 g boerenroomboter

Kaaspannenkoeken:

  • 1 basisrecept pannenkoeken
  • paprikapoeder
  • 200 g licht belegen Boerenkaas, in plakken

 

Bereidingswijze:

Basisrecept: Doe de bloem in een kom, voeg het zout toe en de eieren en roer alles goed door elkaar. Voeg de melk in gedeelten toe en roer goed tot er een glad beslag ontstaat. Smelt een klontje boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag, doe een flinke schep beslag in de pan en verdeel dit over de bodem van de koekenpan door de pan heen en weer te bewegen. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de onderkant lichtbruin is en de bovenkant niet meer vloeibaar. Keer de pannenkoek met behulp van een deksel en bak ook de andere kant lichtbruin en krokant. Bak op dezelfde wijze de andere pannenkoeken. Serveer ze direct of houd ze warm op een bord boven een pan met heet water.

Kaaspannenkoeken:

Maak het beslag voor de pannenkoeken volgens het basisrecept. Roer een snufje paprikapoeder door het beslag. Bak de pannenkoeken volgens de beschrijving van het basisrecept. Leg, terwijl de onderkant bakt, wat plakken Boerenkaas op de pannenkoek. Keer de pannenkoek voorzichtig als de bovenkant niet meer vloeibaar is. Bak de andere kant (met kaas) op dezelfde manier. De kaas zal daarbij zacht smelten. Let op dat de kaas niet te bruin wordt. Serveer de pannenkoeken met de kaas naar boven. Bestrooi ze eventueel met een dun waasje paprikapoeder.

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *