Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 11, 2013 in Boerenkaas, Lunchgerecht | 0 comments

Omelet met Boerenkaas

Omelet met Boerenkaas

Omelet met lente-uitjes en jonge Boerenkaas

Ingrediënten

(2 personen)

  • 25 g boerenroomboter
  • 4 eieren
  • 3 el boerenmelk
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 3 – 4 el fijngesneden kruiden (peterselie, bieslook, kervel)
  • 75 g jonge Boerenkaas, grof geraspt

 Bereidingswijze:

Verhit een koekenpan, doe de boter er in en laat deze heet worden. Klop de eieren met zout en peper en de melk in een kom met een vork door elkaar. Klop niet te lang, het mengsel moet niet te goed gemengd zijn! Roer de lente-uitjes, de kruiden en de kaas erdoor. Schenk het eimengsel in de pan en roer het nog 3 keer door met een vork. Bak de omelet snel op hoog vuur. Maak, als de onderkant van de omelet begint te stollen, de randen van de omelet los. Til de randen een beetje op en laat wat van het rauwe ei onder het gare ei lopen door de pan schuin te houden. Als de omelet bijna gestold is, vouw dan een rand met een vork naar binnen en rol de omelet op, naar de andere kant van de pan. Serveer hem direct. Laat de omelet niet te gaar worden, een goede omelet is lekker smeuïg!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *