Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu
Nieuws

Nieuws

Kom op’t erf: De Hooiberg

Posted by on aug 10, 2017 in BBZ Agenda, Nieuws | 0 comments

Zaterdag 14 Oktober bent u welkom op ’t erf van De Hooiberg, Biologische Kaasboerderij en Biologische melkveehouderij. Breng samen met de boer(in) de koeien naar de weide. Leer alles over echte boerenkaas van kaasmaker Gerhard Meijer, en proef van de heerlijke Bio-boerderijzuivel tijdens een boeren picknick in de stal!
Adres: Bredasebaan 18-20 Bladel
www.hooibergkaas.nl

zie ook www.dutchagrifoodweek.nl/programma/kom-opt-erf-de-hooiberg

 

Fotoalbum Cum Laude 2017

Posted by on mrt 29, 2017 in Beeldbank, Nieuws | 0 comments

Fotoalbum Cum Laude 2017

Uitreiking Cum Laude Awards 2017

Posted by on mrt 28, 2017 in Nieuws | 0 comments

Uitreiking Cum Laude Awards 2017Trotse winnaars van de lekkerste kaasverkiezing van Nederland
Wat een schitterende lentedag was 27 maart voor de lekkerste verkiezing van Nederland: de Cum Laude Awards 2017. Het prijzenfeest voor de allerlekkerste boerderijkazen van dit jaar vond plaats in het zonovergoten fort Wierickerschans in Bodegraven. De meest bijzondere kazen, uitsluitend gemaakt door zelfkazende boeren, werden geproefd, gekeurd en bekroond. De uitreiking ‘s avonds was een groot feest, in een volle zaal want er was een flinke opkomst voor deze verkiezing.

Cum Laude Kaas is de allerlekkerste
Smaken verschillen en dat geldt zeker voor kaas. Daarom zijn er maar liefst 22 categorieën, van jong tot oud en van allerlei makelij. De kazen lagen mooi uitgestald in het daglicht rondom een grote tafel waaraan wel heel speciale gasten plaatsnamen: de kinderjury. De kinderen zijn van tevoren getraind in het professioneel keuren van kaas en ze namen hun taak uiterst serieus. Ook het publiek kon de kaas proeven en een stem uitbrengen. En natuurlijk zijn alle inzendingen gekeurd door een deskundige jury. Zo zijn er een mooie selectie smakelijke winnaars gekozen die de eretitel van Cum Laude kaas 2017 mogen dragen.

Een ode aan de echte boerderijkaas
Boerderijkazen worden nog echt ouderwets volledig op de boerderij gemaakt, een oer-Nederlandse traditie die best wat meer in het zonnetje gezet mag worden. En dat gebeurde dan ook letterlijk en figuurlijk tijdens de Cum Laude Awards, een evenement georganiseerd door de Bond van Boerderijzuivel-bereiders, met als hoofdsponsr CSK Food Enrichment. De avond kende veel hoogtepunten, met blije boeren die hun harde werk bekroond zagen worden met Goud. Maar het leukste was misschien toch wel dat de aanwezige kaasliefhebbers samen werden verleid tot het luidkeels zingen van het kaaslied, een terechte ode aan het vak, recht uit het hart.
Zie hier de uitslagen.Cum Laude Awards 2017

Posted by on jan 12, 2017 in Nieuws | 0 comments

Cum Laude Awards 2017


Receptkaart juli: aardbei – meloen salade met jonge Boerenkaas

Posted by on jul 4, 2016 in Nieuws | 0 comments

Receptkaart juli: aardbei – meloen salade met jonge Boerenkaas

Ook voor de receptkaart voor juli kozen we weer voor een recept met Boeren graskaas. De heerlijk zachte en romige Boerenkaas combineert verrukkelijk met de veldsla en het zomerfruit, de geroosterde zonnebloempitten zorgen voor een lekkere bite.

(meer…)

Receptkaart juni: gevulde courgette met Boerenkaas

Posted by on jun 1, 2016 in Nieuws | 0 comments

Receptkaart juni: gevulde courgette met Boerenkaas

Voor de receptkaart voor juni kozen we natuurlijk voor een recept met Boeren graskaas! De courgettes worden gevuld met risotto, tomaat, een sjalotje en lekker romige Boeren graskaas en rijkelijk bestrooid met oude Goudse Boerenkaas. Deze smakelijke ovenschotel past echt bij het seizoen en zet je in 30 minuten op tafel. (meer…)

Receptkaart mei: pizza met 4 soorten Boerenkaas

Posted by on mei 9, 2016 in Nieuws | 0 comments

Receptkaart mei: pizza met 4 soorten Boerenkaas

Op de receptkaart voor mei vind je een recept voor een lekker Hollandse pizza: met venkel, voorgekookte biet (dus lekker snel klaar) en 4 verschillende kazen van de boerderij: jong belegen en oude (Goudse) Boerenkaas, boeren gatenkaas en zachte geitenkaas van de boerderij. Kies voor kant en klare pizzabodems of maak de bodem zelf volgens het recept op de kaart. (meer…)

Boerenkaas en Kaas van de Boerderij

Posted by on apr 22, 2016 in Nieuws | 0 comments

Boerenkaas en Kaas van de Boerderij

In tegenstelling tot alle andere producten, is het begrip ‘boeren’ in Boerenkaas beschermd. Alleen kaas die echt op de boerderij gemaakt is, met de rauwe melk van de eigen veestapel, mag Boerenkaas heten (dankzij EU-bescherming van Boerenkaas als Gegarandeerde Traditionele Specialiteit). Ook Echte Boerderijzuivel en Kaas van de Boerderij (beiden privaatrechtelijk beschermd) zijn echt op de boerderij gemaakt. Voor alle andere producten (van beschuit tot appeltaartmix), is ‘boeren’ door de industrie toegevoegd voor een aantrekkelijk imago. In Keuringsdienst van Waarde bleek: alle ‘Boerenkaas’ is ‘Kaas van de Boerderij’, maar andersom geldt dat niet! En Boerenkaas is gemaakt van rauwe melk. Zo hoort dat tenminste. Je kunt de uitzending online terugkijken.

Receptkaart april: hartige snack met Boeren-Leidse kaas

Posted by on apr 14, 2016 in Nieuws | 0 comments

Receptkaart april: hartige snack met Boeren-Leidse kaas

Op de receptkaart voor april vind je een recept voor een hartig hapje met Boeren-Leidse kaas. Dit lekkere hapje uit de oven maak je met bladerdeeg, spinazie en Boeren-Leidse met sleutels. Echt een snack waar pit in zit! (meer…)

Van de Voort Agrarisch Ondernemer 2016

Posted by on apr 1, 2016 in Nieuws | 0 comments

Van de Voort Agrarisch Ondernemer 2016

Jan Dirk, Peter en Irene van de Voort zijn donderdag 31 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2016. Uit handen van staatssecretaris Martijn van Dam, ontvingen de melkveehouders en kaasmakers uit Lunteren in Hotel Theater Figi te Zeist de hoofdprijs: een cheque ter waarde van €12.500.

Ook in 2009 was er al een boerenkaas maker die deze fantastische prijs in de wacht sleepte: toen waren het Sjaak en Karin van Veen van Kaasboerderij van Veen. Zij werden uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2009.

(meer…)