Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 13, 2013 in Nagerecht, Recepten, Tussendoortjes | 0 comments

Muffins van boerenkarnemelk

Muffins van boerenkarnemelk

Boerenkarnemelkmuffins met banaan en citroen

Ingrediënten

(3 – 6 personen)

  • 125 g zachte boerenboter (ongezouten)
  • 125 ml boerenkarnemelk
  • 2 eieren
  • 120 g lichtbruine basterdsuiker
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 tl vanillesuiker
  • ½ citroen
  • 1 rijpe grote banaan
  • 60 g geschaafde amandelen

Extra nodig:

Mixer, muffinvorm voor 12 stuks + muffin caisses (papieren vormpjes). Je kunt ook een siliconen muffinvorm gebruiken. Dan heb je geen caisses nodig.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de boter zacht en romig en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Was de citroen en rasp de schil. Meng in een andere kom de suiker met bloem, bakpoeder, zout, vanillesuiker en citroenschilrasp door elkaar. Prak de banaan fijn met een vork en knijp of druk 40 g amandelschaafsel fijn tussen de vingertoppen. Klop het bloemmengsel met de mixer een paar minuten door het botermengsel en voeg de karnemelk, de banaan en 40 g amandelschaafsel erdoor. Verdeel de papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met het beslagmengsel. Bestrooi ze met het overige amandelschaafsel en bak ze ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat ze afkoelen. Lekker als tussendoortje. Serveer de muffins met boerenyoghurt als toetje.

Bereiden: ± 40 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *