Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 13, 2013 in Recepten, Tussendoortjes | 0 comments

Mueslikoek met karnemelk

Mueslikoek met karnemelk

Koek met muesli en boerenkarnemelk

 

Deze gezonde koek, ook lekker als tussendoortje voor school of sport, is gemakkelijk te maken, ook door of met kinderen

Ingrediënten

(Voor een langwerpig cakeblik met een inhoud van 1,5 tot 2 liter)

  • 250 g volkorenmeel
  • 250 g bruine basterdsuiker
  • ca. 2,5 dl boerenkarnemelk
  • 200 g ongezoete muesli
  • 2 eieren
  • 3 theelepels koekkruiden
  • 50 g krenten
  • 50 g rozijnen

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in een grote mengkom. Roer met een houten lepel of met de mixer op een lage stand alles door elkaar tot een glad dik lopend beslag. Mocht het beslag te dik zijn, voeg dan wat extra boerenkarnemelk toe. Vet het cakeblik in en schenk het beslag erin. Bak de koek in circa 45 minuten gaar en goudbruin in het midden van een voorverwarmde oven van circa 175°C. Neem de koek uit de oven, laat hem iets afkoelen en stort hem op een taartrooster. Snijd de koek in dunne plakken.

Bereiden: ± 15 min.

Tip:

De mueslikoek kan ook in plakken gesneden worden ingevroren. Op deze manier kun je elke keer het gewenste aantal plakken uit de diepvriezer halen. Leg tussen de plakken koek voor het invriezen steeds een stukje vershoudfolie.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *