Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 4, 2013 in Bijgerecht, Boerenkaas, Lunchgerecht, Recepten, Tussendoortjes, Voorgerecht | 0 comments

Mini-pasteitjes met Boerenkaas

Mini-pasteitjes met Boerenkaas

 

Lekker als voorgerecht, borrelhapje, lunch- of brunchgerecht of bijgerecht

Ingrediënten

Voor 24 stuks:

  • 200-250 gram groene asperges, geschild, in plakjes
  • 25 gram boerenboter
  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 2 eieren
  • 1¼ deciliter slagroom
  • 2 eetlepels bloem, gezeefd
  • 150 gram geraspte oude Boerenkaas
  • zout, peper

Extra nodig: muffinvormen met totaal 24 kleine holletjes, ingevet

Bereidingswijze:

Bak de asperges in 5-10 minuten in de boter beetgaar. Laat de asperges in een zeef uitlekken en iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol elk plakje deeg nog iets uit en snijd de plakjes in vieren. Bekleed de muffinholtes met de deegplakjes. Verdeel de asperges over de deegbakjes. Klop de eieren los met de slagroom en roer de bloem en 75 gram kaas erdoor. Schep het eimengsel in de deegbakjes en strooi de rest van de kaas erover. Bak de pasteitjes in 30-40 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *