Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 13, 2013 in Recepten, Tussendoortjes | 0 comments

Madeleines

Madeleines

 

Fijne koekjes van echte boerenroomboter. Madeleines zijn kleine traditioneel gebakken cakejes uit de Lorraine, een streek in het noord-oosten van Frankrijk. Madeleines horen niet bruin te worden. Wanneer de randen bruin worden, haal ze dan direct uit de oven. Serveren bij koffie of thee. Ook goed te combineren in desserts.

Ingrediënten

(Voor 30 stuks)

  • 124 g bloem
  • 125 g boerenroomboter (ongezouten)
  • 3 eieren
  • 125 g poedersuiker
  • 60 g gemalen amandelen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Laat de boter smelten in een pan op laag vuur. Verhit de boter tot hij licht kleurt en een nootachtige geur vrijgeeft. Zet de gebrande boter koel weg en laat terugkoelen tot nog net vloeibaar. Vermeng de bloem, poedersuiker, amandelen, vanillesuiker, zout en het bakpoeder en meng het met mixer of keukenmachine. Voeg de eieren langzaam toe. Voeg als laatste de boter toe. Leg de massa koud weg, in een spuitzak. Spuit in originele, ingevette en met bloem bestoven Madeleinevormpjes. Bak de Madeleines ongeveer 11 minuten op 180 graden. Laat de Madeleines afkoelen en strooi er desgewenst poedersuiker over.

Bereiden: ± 30 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *