Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 17, 2013 in Boerenkaas, Lunchgerecht, Recepten | 0 comments

Lunchbroodje Boerenkaas

Lunchbroodje Boerenkaas

Ciabatta met Boerenkaas en komkommer

 

Een heerlijk lunchbroodje

Ingrediënten

(4 personen)

  • 1-2 eetlepels pijnboompitten
  • 1/2 komkommer, ongeschild
  • 8-12 gedroogde of gekonfijte tomaten
  • 4 ciabattabroodjes of andere broodjes naar keuze
  • (boerenroomboter of mayonaise)
  • 100-125 g belegen Boerenkaas
  • 50 g rucola of waterkers
  • zout, peper
  • toefjes verse kruiden als basilicum en kervel

Bereidingswijze:

Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Schaaf de komkommer in de lengte in heel dunne plakken. Week de gedroogde tomaten eventueel 5 minuten in heet water, laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de broodjes overlangs door en bestrijk ze eventueel met boter of mayonaise. Beleg de broodjes achtereenvolgens met de Boerenkaas, rucola, komkommer en tomaten. Strooi er wat zout en peper over en garneer de broodjes met de kruiden en pijnboompitten.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *