Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on feb 1, 2016 in Boerenkaas, Recepten, Tussendoortjes | 0 comments

Krokante aubergine met Boerenkaas

Krokante aubergine met Boerenkaas

Gepaneerde aubergine stengels met Boerenkaas en tomatenchutney

Ingrediënten

(Voor 16 stuks)

Voor de krokante aubergine met Boerenkaas:

  • 2 aubergines
  • 2 eieren
  • 2 el Boerenmelk
  • 150 g broodkruim
  • 2 el olijfolie
  • 200 g geraspte belegen Goudse Boerenkaas
  • 3 takjes tijm
  • zout en peper

Voor de chutney:

  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 3 el azijn
  • 1 el suiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Ris de tijmblaadjes van de stengels. Meng in een kom het broodkruim, geraspte kaas, tijm, peper en olijfolie. Snij vervolgens de aubergines in lange repen. Klop het ei samen met de melk los. Dip de aubergines in het eimengsel en vervolgens in de broodkruim. Herhaal deze stap nogmaals. Druk eventueel nog wat extra paneer met kaas op de stengels. Plaats op de beklede bakplaat en bak goudbruin in ca. 20 min. Snij vervolgens de tomaten en de ui in kleine blokjes. Verhit deze vervolgens samen met de azijn en de suiker en laat 10 min. doorkoken. Laat de chutney afkoelen voor gebruik. Serveer de aubergine stengels samen met de tomatenchutney.

Bereiden: ca. 35 min.

Zie ook de receptkaart met dit recept.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *