Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 25, 2013 in Nagerecht, Recepten | 0 comments

Kleine soufflé van boerenkwark

Kleine soufflé van boerenkwark

Soufflé met honing en citroen

Ingrediënten

(6 personen)

  • 110 g magere boerenkwark
  • 1 eidooier 2 eiwitten
  • 40 g suiker
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel aardappelzetmeel
  • rasp van 1 citroen en een paar druppels sap
  • boter om te bestrijken
  • suiker om te bestrooien

Bereidingswijze:

(kan ook enkele dagen van tevoren, bewaar dan in de vriezer)

Vet de soufflépotjes in met zachte boter, bestrooi met suiker en zet deze in de vriezer. Ontvet een bekken en garde van de keukenmachine met heet water en een scheutje azijn, splits de eieren en doe de (2) witten in de bekken. Klop deze schuimig en voeg langzaam de suiker toe ( al kloppend). Klop door tot een mooi stevig, glimmend schuim. Meng ondertussen 1 eidooier met de kwark, honing, citroen en aardappelzetmeel. ‘Vouw’ de geslagen eiwit door het kwarkmengsel en doe dit mengsel met behulp van een spuitzak in de besuikerde potten. Strijk strak af met een paletmes, ‘draai’ het randje schoon met je vinger en bewaar in vriezer tot gebruik.

Serveren: Zorg dat servies en alle andere benodigdheden klaarstaan voordat de soufflés de oven in gaan. Bak de soufflés ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 160ºC. Serveer direct; het is lekker om een klein bolletje sorbet ijs hier bij te serveren.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *