Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on jan 1, 2015 in Nagerecht, Recepten | 2 comments

Karnemelkse pap

Karnemelkse pap

 

Een recept ‘uit grootmoeders tijd’. Deze karnemelkse pap met stroop of bruine basterdsuiker is ook lekker als ontbijt. Serveer warm.

Ingrediënten

(voor 2 à 3 personen)

  • 40 g bloem
  • 1 tl zout
  • 600 ml boerenkarnemelk (op kamertemperatuur
  • stroop en bruine basterdsuiker naar smaak

Bereidingswijze:

Zeef de bloem met zout in een pan. Voeg wat karnemelk toe en roer tot een glad papje. Zet de pan op middelhoog vuur. Voeg met kleine beetjes de karnemelk toe en blijf ondertussen goed roeren. Breng de pap aan de kook en laat op laag vuur ca. 5 min. zachtjes koken tot de gewenste dikte.

Bereiden: ca 15 minuten.

Tip:

Voeg naar smaak eventueel een hand gewelde rozijntjes toe.

Wist je dat:

Boerenkarnemelk de enige ‘karnemelk’ is die nog echt gekarnd is? De licht-aangezuurde melk of room wordt in een ‘karn’ flink geschud, de vetdeeltjes klonteren samen tot boerenboter, het vocht is de enige echte karnemelk. Boerenkarnemelk bevat veel minder vet dan gewone melk en is heerlijk zacht van smaak.

 

2 Comments

  1. Heerlijk heerlijk die Pap
    tip : voeg ook nog gewelde pruimen toe
    om te blijven eten!

  2. spekkies erdoor en over de sla mmmmmmmmmmm smullen maar

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *