Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 5, 2013 in Boerenkaas, Nagerecht, Recepten | 1 comment

Kaasplankje

Kaasplankje

Plankje met verschillende soorten kaas van de boerderij

 

Heerlijk als dessert ter afsluiting van de maaltijd.

Ingrediënten

Voor het samenstellen van een mooi plateau met Boerenkaas kan worden uitgegaan van de volgende richtlijnen:

Ga uit van 4 à 5 soorten Boerenkaas en reken per soort op 30 gram per persoon. Let bij de samenstelling niet alleen op smaakcombinaties, maar ook op kleur. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld: Pikant gerijpte Boerenkaas oud, gerijpte of overjarige Boerenkaas, Boeren-Leidse kaas, Boerenkaas met brandnetel of roodbacterie kaasje van de boerderij. Deze kunt u desgewenst vervangen door een zacht of mild gerijpte Boerenkaas. Alle echte Boerenkaas is zogenaamde rauwmelkse kaas. Deze kazen hebben een gunstige invloed op de spijsvertering. Een plateau met Boerenkaas vormt dus ook uit dit oogpunt een perfecte afsluiting van een lekker etentje.

Serveertip:

Serveer bij een Boerenkaasplateau een lekkere versterkte, zoete wijn uit de Roussillon.

1 Comment

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *