Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on jun 17, 2014 in Nagerecht, Recepten, Tussendoortjes | 0 comments

IJsjes van boerenkarnemelk

IJsjes van boerenkarnemelk

IJsjes van boerenkarnemelk, boerenyoghurt en blauwe bessen

Ingrediënten

(4 – 6 personen)

  • 100 g blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 1 el suiker
  • 4 dl boerenkarnemelk
  • 1 dl (boeren-) slagroom
  • 1 dl boerenyoghurt
  • 200 g fijne suiker

Extra nodig: 4 à 6 (afhankelijk van de inhoud) ijsvormpjes met deksel + stokjes

Bereidingswijze:

Breng de bessen onder af en toe roeren met 1 el suiker en iets water zachtjes aan de kook. Verwarm het bessenmengsel tot het eruitziet als jam, maar laat het niet tot puree koken. Laat het mengsel afkoelen. Meng de karnemelk met de room, yoghurt en suiker. Roer net zolang, en verwarm het desnoods lichtjes, totdat de suiker geheel is opgelost. Spoel de ijsvormpjes om. Schep nu om en om steeds wat bessenmengsel en karnemelkmengsel in de vormpjes zodat er een ‘marmereffect’ ontstaat. Doe de deksels erop met een stokje erin en laat ze een nachtje bevriezen. Neem de deksels eraf en doop de ijsjes kort in heet water zodat ze los laten uit de vormpjes.

Bereiden: ± 20 min. Dit is exclusief de tijd die nodig is voor het invriezen.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *