Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 13, 2013 in Boerenkaas, Lunchgerecht, Recepten | 0 comments

Huzarensalade met Boerenkaas

Huzarensalade met Boerenkaas

 

Een eigentijdse variant op een bekend recept

Ingrediënten

(4 – 6 personen)

  • 2 lange aardappelen
  • zout, peper
  • 1 winterwortel
  • 1/2 dunne komkommer, ongeschild
  • 1 rode paprika
  • 2 zure augurken
  • 2 groene appels
  • 150-200 g mooie beenham, in lange dunne repen
  • 150-200 g jonge Boerengraskaas, in lange dunne repen
  • 4-5 el olijfolie
  • 1-2 el citroensap
  • 1-2 tl kappertjes, uitgelekt
  • (2 gedroogde tomaten, in reepjes)
  • takjes verse koriander
  • 1-2 lente-uitjes, in ringen

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen met zout in ± 20 min. gaar en laat ze afkoelen. Snijd de aardappelen, wortel, komkommer, paprika, augurk en appel in zo dun mogelijke lange plakken (met een schaaf of dunschiller). Snijd brede plakken nogmaals in de lengte door. Meng de in repen gesneden ingrediënten voorzichtig met de ham en de kaas. Roer voor de dressing de olie, azijn, zout, peper, kappertjes en eventueel gedroogde tomaten door elkaar. Schenk de saus over de salade en garneer met koriander en lente-ui.

Bereiden: ± 45 min. Extra tijd voor afkoelen: 1 uur

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *